2013. augusztus 15., csütörtök

Szükséglet - Igény

Október 13. napja van. Kellemes őszi délután. Az ablak melletti fotelben ülsz, kezedben egy érdekes könyv. Minden nagyon jó körülötted. Csend a szobában, madarak csicsergése az ablak előtti fán, kellemes a hőmérséklet. Nagyon jó érzed magad, de kezdesz megéhezni. Egyre inkább gondolod úgy, hogy enned kellene valamit. Kezd lefelé görbülni a szád.






Éhes vagy -hiánytényező

Enned kell - szükséglet

Igény - milyen módon elégíted ki szükségletedet






Mert bevihetsz magaddal a szobába valami csokoládét. Mert gyorsan akarod. Rendelsz egy pizzát, mert nem akarsz foglalatoskodni az étel elkészítésével. De főzhetsz tojást, piríthatsz mellé kenyeret, készíthetsz hozzá téliszalámit, sajtot, főzhetsz teát is...mert ez az igényed.

Megesik, hogy visszautasítunk egy nagy lehetőséget, mert nem tudjuk, hogy miként éljünk vele. Ismerjük szükségletünket, de erősek a félelmeink, és sok kérdés gyötör bennünket. Tudjuk, hogy a szakadékot, amely a jelen állapotunk és a szükségletünk között tátong, nem mindig könnyű átugrani. De nem is átugrani kell, hanem lépésről-lépésre áthidalni. Minden kérdés megválaszolása egy újabb lépés megtételét jelenti.

Az önbizalmat egyedül a cselekvés erősíti. Csináld, és egyre ügyesebb és eredményesebb leszel! /Ha a jelölted nem "ideális", akkor pont azzal demonstrálod számára, hogy ideális (mert mindenki az), hogy foglalkozol vele. Vagyis kinézed belőle, hogy ő is képes eredményesen csinálni. Hitet öntesz belé. Mert fontosabb az ideálisnál az, hogy akarjon! Bármilyen státuszt felmutathat a jelölted (sok pénz, ékszerek, szép autó, nagy ház) mindegyiknél fontosabb a hajlandóság a feladat elvégzésére. Mindenki ideális!/

Légy bátor, merj dönteni a félelmeid ellenére! Kövesd az álmaidat, változtasd meg az életedet! Nagyszerű dolog IGAZÁN SZABADNAK lenni! Mi tudunk segíteni téged abban, hogy igényesen elégítsd ki szükségleteidet!

Tedd fel magadnak a kérdést! Mi a valódi szükségleted! Mik az igazi céljaid?