2013. november 28., csütörtök

Koronázd meg magad

Egy néhány éve kezdődő történet csodálatos folytatásáról hallottam ma egy ismerősömtől.

Talán öt éve keresett telefonon egy idegen azzal, hogy segítsek neki, mert ő létre szeretne hozni egy MLM rendszert. A beszélgetésre egy olyan fiatal srác jött el, akinek a megjelenése nemhogy nem hasonlított egy üzletemberére, hanem még az én szemem is kikerekedett tőle. Azt gondoltam, így nehéz lesz neki. Az emberek sokat adnak a megjelenésre, túl sokat is. Ő pedig tetovált volt, fonott szakállt és testékszereket viselt, magas szárú sportcipő, szűk bőrnadrág, bőrdzseki.


Nem a ruha teszi az embert, de sikeres hálózatépítőt így öltözködni még nem láttam. Sebaj, hiszen még nem hálózatépítő, ezek után akar azzá válni. Biztosan mindent megtesz majd a sikerért, s ha szükséges, akkor a megjelenésén is változtatni fog.

Sokat beszélgettünk, de nem értette meg az MLM lényegét. Nulla pénze volt, és még mindig MLM céget akart létrehozni. Pedig azt sokkal költségesebb, mint egy hagyományos vállalkozást. Nem értette meg, hogy fényévekkel könnyebb, kockázatmentesebb, és ugyanúgy elérheti a céljait, ha nem saját céget hoz létre, hanem csatlakozik egy olyan vállalathoz, amely már bizonyított szerte a világon. Nem tudott változtatni a fejében lévő elképzeléseken. Úgy váltunk el, hogy majd jelentkezik.

Nem jelentkezett.

Két év múlva találkoztam vele. Mesélte, hogy most ért el egy üzleti szintet (nálunk az Assistant Supervisor szintjének felel meg) egy másik MLM cégnél. Ismerem azt a céget, tudom, hogy nehéz ott az előrejutás. Nagyon az elején tartott még, csak annyi pénzt keresett addig, amiért sokan még csak el sem gondolkoznának egy ilyen lehetőségen. De lelkes és boldog volt. Ez így jó. Viszont a gondolatai és az öltözködése számomra még mindig "zavaros" volt. Azt gondoltam, hogy a sikert a lelkesedésének, a hitének, szorgalmának, kitartásának, alázatosságának és becsületességének köszönhette. Ez pedig jó! Viszont nem hittem abban, hogy hosszútávon sikeres lehet. Gratuláltam, és minden jót kívántam neki.

Eltelt három év.

Ma mesélt egy ismerősöm róla. Nagyszerű, sok régi motoros által is megirigyelhető üzlete épült ki Magyarországon is és Amerikában is. Sőt, már más földrészeken is elkezdődött a munka a csoportjában. Meglepődtem, mert erre nem számítottam vele kapcsolatban. Viszont őszintén örülök a sikerének. Kikerült a betondzsungelből, néhány álma teljesült. Megkértem a közös ismerősünket, hogy meséljen róla, mi történt még vele, mennyire változott meg. Elmondta, hogy közben megszelídült a megjelenése, rengeteget tanult az MLM-ről. Különleges kapcsolatokat épített ki maga körül. Olyan emberek előtt nyíltak meg ajtók a számára, amin még a helyi, amerikai barátai is elcsodálkoztak. Ma már másokat tanít és segít, ez pedig óriási ajándéka az MLM-nek, amikor mások hasznára, segítségére lehetsz...csodálatos érzés! De ami a legfontosabb, hogy semmit sem veszített azon értékeiből, amelyeknek a világraszóló sikert köszönheti; lelkesedés, hit, kitartás, szorgalom, alázat, becsület.
  • lelkesedés
  • hit
  • kitartás
  • szorgalom
  • alázat
  • becsület
Ezeket az értékeket önmagukért is érdemes a felszínre emelni magunkban. Ha pedig egy korrekt világcég segítségével párosítjuk ezeket a jellemvonásokat, akkor még világraszóló sikert is elérhetünk általuk.

Örülök az ismerősöm sikerének! Örülök, hogy "egyszerű" emberek bebizonyítják, hogy vannak helyzetek, amikor a siker csak alapvető emberi tulajdonságokon múlik, hogy csak a jobbik arcunkat kell használnunk mindennap és mindenkivel szemben. Ez pedig nem kerül pénzbe. Örülök, hogy vannak olyan emberek, akik be tudják bizonyítani, hogy nem az számít honnan indulsz, hanem az, hogy milyenek a szándékaid, hogy rendelkezel-e lelkesedéssel, hittel, kitartással, szorgalommal, alázattal, becsületességgel, hogy elérd céljaidat, hogy egy korrekt világcég partnereként megkoronázd magad!

Tőlem megkapta a koronát.

Mire gondolsz most? De jó neki? Vagy inkább arra, hogy de jó lenne, ha...?

Tudod mit?! Gondolj arra, hogy melyik nap akarsz felhívni! Mert ahhoz, hogy számodra is sok jó változást hozzon az életedbe a Forever, ahhoz egy picike hálózat is elegendő.