2013. szeptember 5., csütörtök

Béremelés? Hogyan?

Ez a rövid gondolatsor csak azoknak szól, akiknek fontos a pénz, mert rendszeresen elkérik tőlük a zöldségesnél, a tanszeresnél, a benzinkúton, használnak telefont, internetet, fűtenek stb.

Ők tudják, mennyit ér a munkád

Az egészségügyben újabb béremelés volt. Nem estek a fenekükre tőle a dolgozók...és nem kapott mindenki. A mértéke egyfelől azért kevés, mert azért a munkáért, amit az ápolók végeznek még most is nagyon kevés. Másfelől azért, mert talán tíz évig nem számíthatnak semmire. Harmadrészt...gondold végig a következőket!

Munkáltató vagyok. Nem az egészségügyben, hanem általában. Azt mondom az alkalmazottnak, hogy minden hónapban 40.000Ft extra pénzt adok neki, ha hajlandó érte napi egy órával többet dolgozni.
Mit gondolsz, mennyien csapnának a tenyerembe?
Azok, akik örömmel igent mondtak, azok közül mennyien tudnák helyettesíteni ezt egy másik megoldással?
Mennyire valószínű, hogy azok, akiknek szükségük volna egy ilyen megoldásra, megkapják ezt a munkahelyükön?

Az ajánlatom a következő. Dolgozz tovább a jelenlegi munkahelyeden! De! Dolgozz velünk is napi egy órát (átlag)! Talán az első két hónapban nem éri majd el a jutalékod a 40.000Ft-ot. Viszont néhány hónapon belül lehet több is. Lehet sokkal több is. Lehet több, mint a napi nyolc órában keresett pénzed. Lehet passzív jövedelmed. Csak rajtad múlik. Nem tudás kell hozzá, hanem jellem; szorgalom, alázat, kitartás, becsület. Nincs mit veszítened, csak nyerhetsz rajta. Neked megér egy próbát?